EN NY VECKA

Idag är det min sista dag som arbetslös. Måste få säga att det känns riktigt skönt att få börja jobba igen, har verkligen längtat efter att få göra något vettigt om dagarna.

Och just idag hade jag tänkt gå ner på stan en liten sväng och köpa lite nödvändigheter, sen hem och bara ta det lugnt resten av dagen. För imorgon börjar allvaret och det startar med en veckas utbildning. Kommer bli superskoj, jag längtar faktiskt. Det enda jag kommer sakna med att vara arbetslös är nog helt ärligt att se Våra bästa år på TV varje dag. Haha, det känns som att jag måste se det varje dag, för annars missar jag något jättespännande. Nåja, jag ska nog klara mig utan mina vänner i Salem.

Men nu, mina vänner här i bloggvärlden, ska jag göra mig lite frukost. Ha en bra dag så hörs vi!

A WHITE CHRISTMAS



Julgran från Helgbutiken
Julgranskulor från Rusta, IKEA och Åhlens
Toppstjärna från Rusta



Vi har äntligen kommit fram till att vi ska ha en vit julgran. Så vi har beställt en och den kommer förhoppningsvis idag. Känner jag mig själv rätt så kommer jag nog inte kunna låta bli att ställa fram den redan i helgen. Så i helgen blir det julpyntsjakt. Vill ha en massa julgranskulor i vitt, silver och svart. En julgransmatta måste också införskaffas så att vi har nånstanns att lägga alla klappar.


JOBBET ÄR MITT!

Ingen är nog gladare än jag just nu. Fick nyss reda på att jag fick jobbet på Swedbank! Så på tisdag börjar utbildningen. Ännu roligare blev det också när jag fick höra att även Micke fick jobb där! Och med tanke på att Maria redan jobbar där så kan jag inte tänka mig annat än att vi kommer få det superskoj på jobbet. Wiho, glädjen är enorm!


PRYD DITT FÖNSTER MED EN STJÄRNA


1. Snygg stjärna i kromfärg från Markslöjd.
2. Vit pappstjärna från Formodesign.
3. Härligt röd stjärna i papper från Watt & Veke.



Jag har alltid föredragit julstjärnor framför adventsljusstakar.
Och nu när vi har så många och stora fönster att dekorera inför julen väljer jag alltså att hänga upp stjärnor. Har några sen tidigare år men är på jakt efter de perfekta stjärnorna att ha i vardagsrumsfönstrena. Har hittat många fina men inga som är precis som jag vill ha. Så jag fortsätter leta. Har ju ett par dagar på mig innan det är dags för julpyntet att komma upp...

Vad föredrar du, stjärnor eller ljusstakar?

SNÄLLA TOMTEN, JAG ÖNSKAR MIG..



Varma tofflor att värma mina fötter med i vinter
.
Ljus från Yankee Candle för att få ett väldoftande hem.
En stor och varm morgonrock för min frusna vinterkropp.
Dammsugaren från Electrolux för att göra mitt liv lite enklare.
Presentkort från IKEA så att jag får shoppa loss riktigt ordentligt.
The Sopranos-boxen för att fylla mina tråkiga TV-kvällar med spänning.
Sällskapsspelet Cranium så att jag får skratta och ha kul med mina vänner.

Snälla tomten, jag har ju varit riktigt snäll i år. ♥




ONSDAG

Höll på att skriva "tisdag" som rubrik, när man går hemma så blir liksom alla dagar desamma och man tappar lite koll på vad det är för dag.

Igår var jag ju i alla fall på två intervjuer. Eller egentligen blev det en. Ska försöka förklara vad som hände. På morgonen for jag till Swedbank för en intervju, den gick bra och jag kände mig nöjd. Efteråt tog jag bussen till Luleå för en intervju med Manpower, som då alltså är ett bemanningsföretag. Det enda jag hade fått höra om det jobbet var att det var ett kundtjänstjobb på ett kontor i Piteå. Mer än så får man inte veta förrän det är dags för intervju, det är oftast så det fungerar med bemanningsföretag. Hur som helst så for jag dit och träffade en konsultchef. Det första hon sa var att hon tänkte berätta mer om jobbet som dom behövde personal till. Och självklart var det också till Swedbank. Det visade sig alltså att dom både ska anställa några men också ta in några via bemanningsföretaget. Så det blev ingen andra intervju. Istället satt vi och pratade ett tag om det ena och det andra. Vi bestämde oss för att vi skulle höras lite senare i veckan. För det var ju ingen idé för mig att ha en intervju med henne om rekryterarna på Swedbank redan träffat mig. Då vet dom ju redan om dom vill anställa mig eller inte.

Så det var vad som hände igår. Trippen till Luleå blev alltså lite onödig, men så kan det gå. Men nu hoppas jag istället att jag har dubbla chanser till jobbet.

Hann iofs med lite shopping i Luleå,
så helt onödigt var det väl kanske inte att jag for. Fick med mig två snygga toppar från frk. så i slutändan blev det bra ändå.

Nu är det bara att vänta och se om jag får jobbet eller inte. Hoppas verkligen. Verkar vara ett bra jobb, och bäst av allt, jag får jobba med Maria igen! Min lilla blomma ♥ :)

Jaja, nu ska jag inte skriva så mycket mer. Älsklingen kommer snart hem och äter lunch med mig, så det är väl bäst att jag går och dukar fram.

Ha det bra allihop!

DAGEN D

Nu är jag påklädd och färdigfixad. Hade lite problem att välja kläder bara, eftersom jag ska på två olika intervjuer och har ingen chans att hinna byta om. Men tillslut hittade jag rätt och det känns bra. Hel och ren är väl det viktigaste? :) Tänka sig vilka i-landsproblem man kan ha..

Om en halvtimme kommer min kära mor och hämtar upp mig och skjutsar mig till intervju nummer ett. Så det är väl bäst att jag går och gör mig lite frukost nu.

Önska mig lycka till!

OCH EN TILL!

Har ägnat kvällen åt att 'plugga' inför anställningsintervjun jag ska på imorgonbitti. Fick under dagen ett till jobbrelaterat samtal så det blir ännu en intervju imorgon, fast på eftermiddagen. Så efter den första intervjun är det bara att ladda om och bege sig till Luleå där den andra intervjun ska hållas. Jobbet är dock i Piteå, så det är ju skönt.

Så jag måste alltså vara på topp hela dagen imorgon. Men det ska nog gå bra, är inte de minsta nervös faktiskt. Men det kanske kommer.

Resten av denna kväll ska jag ägna åt mys med min älskling, låter som att han vaknat upp från sitt soffläge. Han var visst lite trött efter jobbet idag, stackarn. ♥ Men ni måste hålla era tummar och tår för mig imorgon! Först 8.30, sen 13.30, okej?! Bra! :)

HELGEN SOM VAR & VECKAN SOM KOMMER

Vilken rolig helg det varit! IDOL-tittande, en Luleå-tripp, god middag i fina vänners sällskap och ett kalas. Inte illa alls. Men nu är det måndag igen och jag har en massa saker att göra.

Idag har jag ett möte på AMS klockan tio. Efter det ska jag hem och 'plugga' lite inför arbetsintervjun som jag ska på imorgon. Hoppas verkligen att jag gör bra ifrån mig, blir helt ärligt tokig om jag måste gå hemma mycket längre. Och för att inte tala om fattig! Det ekar till och med i spargrisen nu.. Och då är det illa!

Nu ska jag gå och se om jag får i mig nå frukost, sen bestämma mig för om jag ska va lat och ta bussen till ams eller dra på mig täckbyxorna och gå?! Svårt val.. Kanske tar bussen dit, och går hem. Det får nog bli så. :)

FREDAG

Äntligen fredag! Det måste vara den bästa dagen på hela veckan, eller i alla fall den dag man alltid går och längtar till. Just denna fredag ska jag ner på stan en sväng och kika på lite saker till köket, typ burkar att förvara torrvaror i. Klockan fyra kommer Tobbe och hämtar upp mig och då drar vi iväg och simmar lite. Sen gissar jag att kvällen bjuder på IDOL och fredagsmys. Tobbes pappa skulle kanske komma hit och fixa hällen också, så om vi har tur så kan vi laga en massa god mat i helgen! Gilla, gilla!

Men nu är det dags för mig att göra mig redo för dagen, ha en underbar helg allihopa!

Ciao!

FAVVOLACK

Mitt nya favvolack är föresten detta från DEPEND. Bilden gör inte färgen riktigt rättvis, men den är verkligen superfin. Är så less på sommarens alla ljusa lacker så nu har jag målat både tår och fingertoppar med denna härliga hallonrosa/röda ton. Love it!


ÄNTLIGEN!

Idag har jag hunnit med mycket. Först en vända ner på stan där jag hittade ett par skor och lite annat småtjffs. Sen fort hem för att snabbduscha och äta lite och vänta på en kille som skulle komma och fälla ner vår kökshäll i bänkskivan. Han var just här, så nu är hällen äntligen nerfräst i köksön och det enda som behöver göras nu är att koppa in strömen till den så har vi ett komplett och fullt fungerande kök! Ingen är nog gladare än jag. Efter att i 5 månaders tid ha lagat mat på en kokplatta kan jag lova er att hällen är efterlängtad. Tror minsann det blir storkok av både de ena och de andra i helgen, bara för att liksom.

Men nu ska jag se lite TV i väntan på att Tobbe ska sluta jobbet så vi kan fara och simma. Kommer bli skönt, har längtat efter att komma igång med det igen. Sommaren har varit alldeles för lat på träningsfronten. Iofs har vi ju renoverat ett helt hus så våra muskler har ju inte fått vila för det. Men ni fattar :)

Jaja, ha det bra så länge! Ska försöka göra klart bloggdesignen nån dag, jag lovar.... :)

Hej så länge!

JUST JA!

Höll på att glömma, måste berätta att jag fick ett roligt telefonsamtal idag gällande ett jobb jag sökt på platsbanken. Jag ska på intervju på tisdag, vilket känns super. Nu hoppas vi bara att dom vill ha mig, är så galet less på att gå hemma om dagarna...

NU BÖRJAR DET LIKA NÅT

Har försökt få upp bloggen i sin helhet, men det är lite trixit med CSS-koderna. Men det tar sig. Så om det är lite rörigt så vet ni varför, förhoppningsvis kommer allt på plats inom kort :)

SOM NI MÄRKER..

...Så ser bloggen lite annorlunda ut. Håller på med en helt ny design, som jag hoppas kommer upp inom kort! Men tills dess får ni ha de så här. Lite stökigt och tråkigt..

Tänkte även passa på att berätta att vi idag får våra bänkskivor som vi väntat på i 4 (!!!) månader, så snart kan vi färdigställa köket. Som jag längtar..

TVÅ KAKOR & EN TAVLA

Har ägnat hela dagen åt att skriva personliga brev och CV. Tillslut blev jag så less att jag öppnade Photoshop istället och resultatet blev tavlan nedan. Tänkte att den skulle få hänga i köket tills vidare.




DÅ OCH NU

Tänkte bjuda på lite bilder på hur det såg ut då vi flyttade in, och hur det ser ut just nu. Vi har som sagt lite kvar att göra. Lister, fogning av kakel i kök och klinker i hall, installation av kamin och färdigställande av kök samt lite eldragning. Men kan ju va kul för er att se lite ändå. När allt är klart kommer det upp ännu mer före och efter bilder men ni får börja med att se dessa. (Ska försöka ta lite "nubilder" i dagsljus också så det blir lättare att jamföra)

DÅ:


NU:


DÅ:


NU:


DÅ:

NU:


DÅ:

NU:

VÅRT HUS ÄR NU VÅRT HEM

Tog lite snabba bilder i lördags som jag tänkte visa. Vi skulle festa och väntade på att folk skulle börja droppa in. Därav de kassa forten. Nåja,ni får ju i alla fall se hur vi har det just nu :) Det är lite grejer som ska fixas men nu har vi möblerna på plats, vilket känns superskönt. Lite nya möbler kommer förhoppningsvis köpas in så småningom. Jag längtar efter ett nytt köksbord med tillhörande stolar och en stoooor divansoffa. Men det får vi ta lite senare. Här kommer i alla fall bilderna!