ONSDAG


Köpte dessa skor idag.
Skönt med tygskor och kul med lite blingbling på dem. Kommer nog användas flitigt i vår. Men som vanligt var det lite trixigt med det här med storleken. 39 kändes lite trång, medans 40 var alldels för stort. Så det fick bli en 39:a, också får jag hoppas att dom går ut. Och det lär dom ju göra, det är ju tyg.

Träffade även Kicko och Bella när jag var på stan. Gick förbi Nodo (ett café) och då började någon knacka och banka på fönstret. Och det var ingen mindre än dom två. Så jag gick in och satte mig ner för att surra med dem. Sen gick vi en sväng på stan tillsammans.

Och nu är jag hemma och väntar på att karln min ska komma hem, vilket han borde göra vilken sekund som helst. Vad vi ska hitta på ikväll återstår dock att se.

MITT I VECKAN

Sovmorgonen varade till klockan nio, då det blev för ljust i rummet för att kunna sova. Så då var det bara att stiga upp. Och nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på att göra idag. Ska definitivt inte sitta här inne i alla fall. Nej, ut i solen är det som gäller. En sväng ner på stan och en tur till solariet får det nog bli. Men först lite frukost.

L O V E

Nu är det snart dags att sova. Tobbe och jag sitter i soffan och har just sett sista avsnittet av "A shot at love with Tila Tequila." Och jag kan bara säga som så, att det var ett jävligt spännande och oväntat slut. Undrar om hon någonsin kommer hitta kärlek?

Som tur var så har jag redan hittat min kärlek i Tobias. Och imorgon är det prick en månad kvar tills vi får nycklarna till vårt hus, vårt hem, vår kärleksborg. Kommer bli underbart. Som jag längtar!

Men nu är det väl dags för mig att sova. Är ledig imorgon så jag tänkte unna mig en sovmorgon. Synd bara att Tobbe inte kan unna sig det han också..

MÅNDAGSMYS OCH TISDAGSJOBB

Gårdagen var verkligen supermysig. Jag och Tobbe bestämde oss för att ha en måndagsdate. Det blev god middag, en massa mys, bio och alldeles för mycket popcorn. Bästa måndagen på länge!

Idag är det jobb som gäller. Egentligen skulle jag inte jobba, men då Maria ville vara ledig så tog jag hennes pass. Schysst som man är. Fast mest handlar det om att jag vill att det ska klirra till i kassan i slutet av månaden.



TILLSTÅND



Titta vad som damp ner i postlådan idag. Nu är det dags att börja övningsköra med Tobbe. Känns bra, vore verkligen skönt att fixa kortet snart. Så nu är det bara att tuta och köra. Med Tobbe bredvid då såklart.

VAR ÄR LAMPAN? DÄR ÄR LAMPAN!




Lampfötter från By Rydéns och Smålandsdesign - 550:-

Jag och Tobbe åkte förbi Mio i eftermiddags. Och där hittade vi lampfoten ovan. Jag bara älskar den! Ja, jag älskar den så mycket att jag till och med köpte två stycken. Nu gäller det bara att hitta några snygga lampskärmar att ha till dom, kanske vita? Tanken är i alla fall att dom ska stå i vårt vardagsrumsfönster i huset. Tror det blir grymt snyggt. Läntar tills allt är klart och jag får ställa fram dem!

SUNNY SUNDAY

Det är söndag förmiddag, solen skiner och jag sitter inne framför datorn. Illa, riktigt illa. Jag borde skämmas! Så just därför ska jag klä på mig och ge mig ut på en promenad. Tobbe är och tvättar bilen så jag kanske passar på att gå ner till Gallerian en sväng också.

So long!




Utanför mitt fönster / Panelgardin från GardinGalleriet / +9.4° i skuggan!

LÖRDAG

Äntligen har jag tid att uppdatera bloggen! Det har verkligen varit fullt upp idag. Tobbe och jag har spenderat dagen med bästvännerna Lunkan och Maja. Vi började med att besöka en loppis i Arcushallen i Luleå. Vi fick med oss en brödbox hem, medan Lunkan och Maja fick med sig allt från en lampskärm till ett par skohyllor. När vi var klara där åkte vi in till stan och åt lite grann för att sedan gå en sväng på stan.

Brödlåda från Lagerhaus 299:- (köptes på loppisen för en hundring!)
Kommer passa perfekt i vårt nya IKEA-kök.

Eftermiddagen och kvällen har vi spenderat hemma hos dem. Färsk, kärmig pasta och kryddiga korvar åt vi till middag. Sen har vi även hunnit med en promenad, en åktur i bilen vi sent kommer glömma samt en massa snaskätande. Så nu är vi helt slut.. Sitter hemma i soffan och funderar på om man ska stanna uppe ett tag till eller krypa till kojs. Gissar att det senare alternativet är det som gäller.. Så god natt!

KUDDE SÖKER NY ÄGARE



Min älskade kudde kommer nog behöva ett nytt hem här framöver. Hon passar nämligen inte in i huset har jag fått för mig. Där blir det en helt annan stil. Så är det någon som vill och kan ta hand om henne - hör av er! Eller så kanske jag behåller henne trots allt.. Hon är ju så fin. Kanske får hon bo i en garderob.. Om hon har tur kanske hon till och med får ligga på sängen i gästrummet... Kuddens öde är ännu ovisst.


ATT PRATA DÅ DET ÄR LÄGGDAGS

Varje kväll då jag och Tobbe lägger oss i sängen för att sova så ligger vi alltid och pratar jättelänge först. Eller det är väl mest jag som pratar. Det är som att alla tankar och ideér kommer fram just då. Jag kan surra hur länge som helst. Vissa kvällar pratar jag så mycket att jag inte ens märker att Tobbe somnat bredvid mig. Undra om jag är ensam om det? Eller om det är en tjejsak - att prata en massa då det är dags att sova? Jag vet inte. Men de allra flesta ideér till huset och renoveringen har uppkommit då vi legat i sängen och pratat. Det är lite lustigt när jag tänker på det.


EN LEDIG DAG SOM DET ÄR DAGS ATT GÖRA NÅGOT AV

Idag har jag varit ledig från jobbet. Jag kan erkänna att jag inte gjort nåt vettigt alls än så länge. Men nu ska jag minsann ta tag i dagen. Jag ska fortsätta packa ner saker i kartonger. Just nu ser vår lägenhet ut som ett bombnedslag. Det står grejer lite överallt, det är stökigt och man vet inte riktigt vart man ska börja när man står där med en tom kartong som är redo att fyllas upp. Men det är bara att hugga in. Någon som vill hjälpa till?



Känns dock bra att börja packa redan nu,
tidigare då vi flyttat har vi varit lite sent ute och det har blivit lite stressigt. Men det har jag bestämt att det inte ska bli denna gång. Med tanke på den stora renovering vi står framför så är det nog stressigt som det är. Men självklart roligt också! Tänk - om en dryg månad bor vi i hus!

LYX ELLER BUDGET


Lyx - Iittala Alvar Aalto Collection / Budget - Koziol Clara vas

Jag har alltid velat ha Iittala Aalto vasen men priset på cirka 2500:- är alldeles för högt för mig. Alternativet för mig faller alltså på Koziols Clara vas. Skillnaderna - förutom priset - är först och främst materialet. Iittala är gjord i glas och Koziol är gjort i plast. Men då det främst är för designen och formspråkets skull som jag vill ha vasen så passar plast alldeles utmärkt för mig. Så en beställning kommer att läggas på budget-alternativet. Det gör mig endast 159:- fattigare, och det kan jag leva med. Vilken väljer du?

MÅLERIBUTIKEN




Groove Garden - Osborne & Little / Woods - Cole & son
Dino - Sandberg / Ystävät - Midbec
Hanna - Boråstapeter / Vergel - Midbec


Ett litet tips till er som är på jakt efter tapeter är att gå in på Måleributiken. Där kan du titta på en masa olika tapeter och dessutom beställa hem tapetprover. De två första är gratis, sen kostar dom 20 kronor styck, vilket ju är jättebra. Då kan du i lugn och ro testa hur just den tapeten passar på din vägg. Proverna är ungefär 1 meter stora vilket är nästan dubbelt så stora som dom man kan se i tapetböckerna. Kanon om du beställer en tapet med stort möster och vill se så mycket som möjligt av det.

VÅRA PLANER MED HUSET

Huset kommer att genomgå en total renovering. Vardagsrum, kök och ny entré är sommarens och höstens projekt. Kanske till och med vinterns. Då vi kommer göra det mesta av arbetet själva så kommer det så klart att ta tid. Exakt hur lång tid är dock svårt att säga. Men min förhoppning är att den delen av renoveringen ska vara så gott som klar till jul i alla fall. Vore underbar att få bjuda hem nära och kära på en middag i det nya köket. Det är något jag drömmer om.


Huset som det ser ut just nu och huset som det förhoppningsvis kommer att se ut då det är klart.

HUSET BAKOM NAMNET



Här är alltså huset som gett namn till bloggen. För tillfället ligger huset på Engatan 1, men då vi flyttar dit kommer den ligga på Björkgatan 14. Vi ska nämligen byta sida på entrén. Som ni ser så är ytterdörren på denna sida just nu, men efter sommarens renovering kommer huset att ha sin ingång från andra sidan. Därav adressbytet - Björkgatan 14.

Huset, som är ett Gullringshus, är byggt -62. Det är på dryga 150 kvm med stort vardagsrum och kök i direkt anslutning. Det rymmer även tre sovrum, ett badrum, en toalett, tvättstuga, förråd och såklart ett garage. Det ligger på en hörntomt som är runt 1000 kvm stor. Och det är här vi kommer att bo framöver.


BJÖRKGATAN 14

Här kommer min nya blogg, som handlar om mig och mitt liv som från och med den 28:e maj kommer att kretsa runt just Björkgatan 14. Jag och min sambo Tobias har nämligen köpt hus, så Björkgatan blir vår nya adress. Bloggen kommer att handla om mig, min sambo, reovering av huset, jobb, fritid, tankar, funderingar och vårt liv på nummer 14. Hoppas du följer med mig!