PAPPA <3

För er som väntar på bilder från renoveringen kan jag meddela att dom kommer - fast inte idag! För ikväll blir det party. Jag ska på tjejfest hos Maja, och Tobbe drar till Ubbe för lite grabbhäng. Har just fixat håret så nu är det smink och kläder som skall fixas och väljas. Sen cyklar jag till Julia och så trampar vi tillsammans till Maja. Kommer nog bli jätteskoj, är supertaggad! Gissar att det blir en utgång ikväll också, 1906 skulle jag tro. Har redan öppnat den första cidern och det känns att det kommer bli en toppenkväll.

Träffade förresten pappa idag också. Har inte sett honom på alldeles för länge nu, eftersom han bor i Hudiksvall. Men jag kan säga att han inte ser ut som pappa längre! Han var så smal och fin! Lilla pappa.. Han måste ha gått ner massor. För alla er som träffat min underbara pappa så vet ni att han sett ut som en stor teddybjörn, men inte längre. Men han är lika bra för det! Han var så fin, älskade pappa. ♥ Önskar att vi kunde ses oftare.

Men nu ska jag se om Tobbe duschat klart så jag kan få lägga beslag på toaletten ett tag, måste få på mig sminket. Ha en bra kväll och en fortsatt trevlig midsommarhelg! Take care!

TISDAG

Idag bestämde vi oss för att ge oss på limträbalken. Med hjälp av Tony, Carola, Ubbe, Steffe och Anton så lyckades vi få den på plats. Tack snälla för hjälpen! Så nu sitter den där den skall sitta. Det som fattas nu är några stödpelare så att den inte sätter sig. Sen kan vi börja regla för det nya innertaket. Men först får ni se lite bilder:
MÅNDAG

Bästa vännerna Anders och Maja kom förbi och dom hjälper oss att slita bort lister och golv, samt stötta upp taket för att kunna sätta in limträbalken. Maja och jag ägnade oss också åt att sätta OSB- och gipsskivor på nya entréväggen. Jag hinner också med att få en spik i foten.. Men som tur var så fanns ju sköterskan Maja på plats och lyckades stoppa blödningen! Annars hade jag nog varit död nu... (ironi)LÖRDAG

Väggen mellan entrén och vardagsrummet är snart färdig, det enda som fattas är att koppla på golvvärmen samt slå upp en OSB-skiva och lite gips. Sen är den så gott som klar. Förutom tapet och sånt då såklart..
ONSDAG

Onsdagen ägnas åt att regla vägg och sätta OSB-skivor. Nu börjar man känna hur bra det kommer bli med den nya entrén/hallen. Var lite frågetecken hur vida vi skulle ha någon vägg eller inte, men såhär i efterhand som känns det som det enda rätta. Och skulle vi ändra oss i framtiden så går den ju alltid ta bort...(En 50-lapp som vi bygger in i väggen, tänkte att det skulle va kul för den som i framtiden river väggen att hitta en peng från förr.)

TISDAG

Idag har jag jobbat igen så Tobbe har fixat med saker här hemma. Han har hunnit med tre svängar till tippen, gjutit klart resten av entrégolvet (betongbilen var här, så han slapp blanda det själv) samt lämnat tillbaka massa överblivna säckar med betong från den första fjutningen och annat trams som blivit över. Han är så duktig så! ♥ Och just därför har vi kunnat ta det lugnt ikväll. Riktigt skönt! För imorgon väntas det jobb för min del, och Tobbe ska börja regla den vägg som ska upp mellan entrén och vardagsrummet.
MÅNDAG

Måndag fick jag lov att jobba över så Tobbe fixade de mesta själv. När jag kom hem hade han lagt ut cellplast och fyllt upp med EPS-betong så att det var klart för att lägga ut slingorna för golvvärmen, vilket vi hjälptes åt med på kvällen. Vi hann även med att göra klart kamingolvet och gjuta det samt att riva bort trallen utanför entrén så att betongbilen skulle komma åt att fylla upp resterande betong på tisdagen. (Dessutom var trallen nå så gud förbannat ful och rutten, så det var lika bra att fara med den till tippen direkt... Äckliga, fula trall, nej tacka vet jag fina soldäck som vi kommer snickra ihop nästa sommar, längtar redan!)

SÖNDAG

Söndagmorgon bestämde vi oss för att inte ställa nån väckare, utan sova tills vi vaknade, vilket vi gjorde runt 10. Tobbe gick då ut för att klippa gräset och jag städade både toalett och sovrum. Sen bar det av till Norrfjärden där vi åt middag. Kvällen spenderades på hemmaplan där vi satte syllpapp runt "kamingovlet" och jämnade av plattan med betong.

LÖRDAG

I lördags gjorde vi typ inget alls hemma. Jag jobbade på Gallerix på dagen och Tobbe drack några öl med Haffe och gänget. Och på kvällen firade vi Maja som fyllde halv femtio, grattis till henne! Det blev utgång och tidig hemgång, man är rätt trött och sliten efter allt jobbande.

FREDAG

Haffe kom hit och hjälpte oss att gjuta den första delen av det nya golvet. Sen kom Carro och vi grillade och åt tillsammans, gott var det!
TORSDAG

Vi tog bort isoleringen och tätade där den nya entrén ska bli.ONSDAG

Idag är jag ledig så vi har ägnat förmiddagen åt att kapa ner en av de fem syrener vi har på framsidan. Efter lunch kommer en rörmokar hit för se hur vi ska göra för att ta bort de element som är under fönstret där ytterdörren kommer sitta. Och när han kollat på det så drar Tobbe och jag till Luleå för att kolla på och förhoppningsvis beställa kakel och klinker. Det vi behöver är klinker till hallen, klinker under och bakom kaminen samt i köket, både ovanför bänskivorna och på köksöväggen. Så det är en del beslut som måste tas. Skoj!

TISDAG

Idag blev jag inringd till jobbet så Tobias har fått fixa saker själv idag. Till sin hjälp har han dock haft Stefan, så dom har hunnit med en del. Dom har börjat gipsa vägg, varit två vändor till soptippen och hämtat vår nya ytterdörr. Ikväll har vi även, med hjälp av Anders, hunnit kapa upp golvet i vardagsrummet där den nya entrén kommer bli.
MÅNDAG

Måndag tog vi med oss Tobbes mamma och drog till Haparanda för att besöka IKEA. Så nu är köket beställt och kommer att levereras den 5 juli, dagen före Tobias födelsedag! Vilken rolig present va?!


 


SÖNDAG

Här kommer bilder från i söndags, då vi rev innertak och klädde av väggen som skiljer vardagsrummet från hallen. Stefan och Urban var med och hjälpte till, så tack till dom!Ser ni så öppet och fint det blir?