Happy New Year

Tänkte slänga ihop årets sista blogginlägg och passa på att önska er alla ett Gott Nytt År! Älsklingen står i köket och steker köttfärs till kvällens tacosmiddag. Vi blir tio stycken som äter och ungefär lika många till som sluter upp lite senare. Kommer bli superskoj!

Detta har varit det bästa året på länge och jag hoppas att nästa år bjuder på lika roliga och spännande händelser. Jag har många saker att se fram emot och att få välkomna det nya året med kära vänner är ju helt underbart!


DET SNÖAR

Dom senaste dagarna har det snöat och snöat och snöat i Piteå. Så därför tänkte jag att det skulle få snöa lite här i bloggen också. Tjusigt va? :)

TIDEN FLYGER IVÄG

Idag är det torsdag och alltså bara två arbetsdagar kvar till helgen. Vart har veckan tagit vägen?! Tiden går så fort nu för tiden, jag hinner inte med. Det känns som att världen snurrar men jag står still. Det är så mycket jag vill och jag som alltid tidigare kännt att jag har all tid i världen att göra sånt som jag alltid drömt om känner nu helt plötsligt att om jag inte tar tag i saker så är tiden snart slut. Jag kommer vakna upp inom en inte allt för lång tid och inse att jag är 70-nånting och klia mig i huvudet när jag funderar över allt det där jag ville göra, men aldrig gjorde.

Jag vill resa runt jorden, se platser jag bara sett på bild tidigare. Jag vill sjunga mer och dansa mer så som jag gjorde förrut. Jag vill bli bättre på att laga mat, god mat som jag kan bjuda mina nära på. Jag vill lära mig att spela något instrument, jag vill bilda familj med min älskade karl, jag vill ta tag i min träning och kost, jag vill ta körkort, jag vill bli framgångsrik, jag vill helt enkelt stoppa tiden och göra allt jag någonsin drömt om.

Mitt nyårslöft i år kommer bli att jaga mina drömmar. Några är ju lättare att nå än andra. Jag kommer börja med att lära mig att laga mat, ta tag i träningen, försöka ta körkortet och göra sånt som jag älskar så som att sjunga och dansa. För att nå min dröm om resor till fjärran länder kommer jag ta tag i mitt sparande och försöka bli mer ekonomisk. Det blir mitt nyårslöfte för 2011.

Vad blir ditt?DAGBOK..

Skriver ni dagbok? Jag har funderat på att börja göra det. Eller kanske inte dagbok i den meningen "Idag gjorde jag det här och det här.." utan mer en bok där jag kan skriva mina innersta tankar. Sånt som jag inte vill dela med mig med till någon.

När jag var yngre skrev jag ofta ner saker i olika "dagböcker" och kollegiblock, på papper, ja egentligen var som helst. Jag har alltid tyckt om att skriva och eftersom jag alltid har så många tankar och funderingar som snurrar runt i huvudet på mig varje dag så skulle det kännas skönt att få skriva ner dom.

Jag brukade ibland skriva flera sidor med tankar, hur jag kände, hur jag mådde. Och när jag sen la ner pennan rev jag sönder papprerna jag just skrivit på i supersmå bitar och spolade ner dem i toaletten. Låter kanske konstigt, men jag kände aldrig att jag behövde gå tillbaka och läsa vad jag skrivit. Det enda jag ville var att få skriva ner det någonstanns, sen var jag nöjd.

Så en dagbok ska fixas. Eller jag kanske har något kollegiblock här hemma någonstans som har några sidor över. För här ska det börja skrivas.. :)

TORSDAGKVÄLL

Klockan är snart halv tio och jag sitter här i min ensamhet. Älsklingen är på hockey, pratade med honom nyss och det var tydligen förlägning så jag kan nog inte räkna med att han är hemma förrän halv elvatiden eller så. Tills dess får jag alltså roa mig med att sitta här framför TV'n med datorn som sällskap.

Morgondagen bjuder på jobb till 13.30, sen måste jag ner på stan och göra ett besök på bolaget för att jag ska kunna fylla upp barskåpet. Kvällen bjuder nämligen på lite festligheter och det verkar som att kanske även lördagen går i samma tecken. Så det är väl lika bra att förbereda sig för det.

Men nu tänkte jag måla naglarna och se klart Lyxfällan, vi hörs en annan dag! Puss!

11 – Mina syskon

Jag har bara ett syskon, och det är min två år äldre bror Alex, eller Alexander som han egentligen heter. När vi var mindre gjorde vi allt tillsammans, vi var nog lite som helan och halvan. Jag har alltid sett upp till honom och beundrat hans sätt att alltid se det positiva i allt han gör och tar sig för. Han är den bästa bror man kan ha, så omtänksam och godhjärtad, och jag älskar honom så otroligt mycket. ♥

Alex och jag på hans student.

10 – Det här hade jag på mig i dag


09 – Min musiksmak

Jag har nog ingen riktig musiksmak, men jag skulle väl säga att jag helst lyssnar på R&B eller "club musik", alltså det som är "inne" och spelas på klubbarna just nu. Men förutom det lyssnar jag på allt från Winnerbäck och Cornelis till Metallica och Stratovarius.

En favoritlåt just nu är:


08 – Ett pinsamt ögonblick

Det känns som att jag gör bort mig hela tiden, och det händer nog pinsamma saker varje dag i mitt liv. Problemet är bara att minnas det. Men för bara någon vecka sen så var jag på H&M i stan, dom höll på att bygga om så det var lite trångt och stökigt bland alla klädställ. Så när jag inte kunde gå längre tänkte jag backa tillbaka, men jag såg mig inte för så jag råkade backa in i någon, eller ialla fall trodde jag det. Jag utbrast "Men oj, ursäkta! Det är visst lite trångt här.." och vände mig om för att se vem jag bumpat in i. Men ingen stod där och jag insåg då att det var en klädställning jag backat in i och då också bett om ursäkt till. En kvinna som var framför mig hörde vad jag sa och insåg att jag misstog mig, så hon fnissade lite men gick sen vidare.

Inget superpinsamt ögonblick kanske, men jag tyckte det var lite skämmigt och skyndade mig snabbt vidare till nästa butik... :)


07 – Min bästa vän


Du är den starkast lysande stjärnan på min himmel

 

Jag har många nära vänner men ingen kommer någonsin att komma mig så nära som Rebecca har gjort.
Hon är min allra bästa vän, min själsfrände. Vi är så lika varandra, på alla sätt och vis. Vi ser på livet likadant, vi skrattar åt samma skämt och det bästa av allt är att vi vet vart vi har varandra. Även fast vi inte pratar med varann varje dag så vet jag att hon skulle komma springandes ifall jag behövde henne. Och på samma sätt så vet hon att jag skulle släppa allt jag gör för att finnas där för henne om hon behövde mig.

Vi träffades för första gången då vi gick sjuan och började i samma klass. Då var vi nog så långt från bästa vänner som man bara kan vara. Utan att egentligen ha någon anledning så hade jag bestämt mig för att hon inte var någon som jag ens ville lära känna. Men det ändrades då vi började gymnasiet och hamnade i samma klass igen. Då började vi prata med varandra men det var inte förrän det sista året som vi hittade varandra på riktigt. Sedan dess har vi varit oskiljaktiga och jag älskar henne mer än hon nog någonsin kommer förstå..

06 – 10 saker du inte visste om mig


05 – Vad är kärlek

För mig är kärlek allt det goda och vackra som finns i mitt liv. Jag känner kärlek för min familj, mina vänner, mitt liv. Det finns verkligen kärlek att hämta vart jag än vänder mig, fast jag har lovat mig själv att aldrig ta den för given. Men jag vet att så länge jag har kärlek att ge så kommer jag få kärlek tillbaka.

Ett luddigt svar kanske, men det jag menar är att kärleken finns överallt, bara man värnar om den.


03 – Mina föräldrar


Mamma Iréne

Min mamma är utan tvekan världens bästa mamma! Hon ställer alltid upp för mig och alla andra i hennes omgivning. Jag tror inte jag känner någon som har ett större hjärta än henne. Om det är något som känns fel så är hon den som vänder det rätt, den som ser till att allt blir bra igen. När jag förhoppningsvis själv blir mamma en dag så hoppas jag att mina barn ser upp till mig precis så som jag alltid sett upp till min mamma. Jag älskar henne så, min kära, kära mor.. ♥Pappa Kenneth

Av alla pappor i världen så är min den bästa. Han har alltid ställt upp för mig och jag vet att jag alltid kan vända mig till honom, vad det än gäller. Även fast jag inte träffar honom så ofta som jag skulle vilja, eftersom han bor så långt borta, så finns han alltid i mitt hjärta, min älskade far. ♥

02 – Min första (och enda) kärlek

 

Jag kommer aldrig att glömma dagen då vi för första gången träffades. Hur den pirrande magkänslan förvärrades då dina armar höll om mig för allra första gången, jag visste inte vad jag skulle göra för att inte visa det. Jag kommer aldrig glömma hur du log och såg på mig, ditt vackra svarta hår, dina glittrande ögon. Hur nervös jag var, och hur jag tjuvkikade på dig när du inte såg.

Idag har vi varit tillsammans i nästan 3 och ett halvt år, men det är nog drygt 4 år sedan våra vägar korsades för första gången. 4 år sen jag såg honom i ögonen och visste att det skulle bli han och jag. 4 år sen den bästa delen av mitt liv började. Och än är det inte slut. För det tar aldrig slut. Det har vi lovat varandra. Den kärlek vi delar kan aldrig dö, bara växa och bli starkare för varje dag som går. Det vet vi båda två.

Jag har under mina år här på jorden varit förälskad ett par gånger innan, eller i alla fall trott mig vara kär. Men det är inte förrän nu jag insett att jag nog aldrig varit kär på riktigt förrän jag mötte Tobias.

Även fast jag trott och säkert inbillat mig att jag varit kär förut så vet jag idag att det inte är sant. För den kärlek jag känner för Tobias varje gång jag tänker på honom, ser honom eller rör honom, det har jag aldrig känt för någon förut. Så han är min första och enda kärlek. Det vi delar är något så stort och fantastiskt, något som jag aldrig kännt förut. Något som jag hoppas att alla någon gång ska få uppelva. Kärlek, det är vad det är.

 


01 – Om mig

Om mig

Jag heter Susanne Ilona Karlsson och är 22 år gammal,
född den 25e januari -88. Mina första månader i livet bodde jag i en lägenhet i centrala Piteå med min mamma, pappa och min två år äldre bror. Vi flyttade rätt snabbt till ett hus Böle och det alltså där jag växt upp.

Jag föddes med något som kallas för LKG, som står för Läpp, käk och gomspalt. Det innebär i princip att jag föddes med en kluven överläpp och ett hål i gommen, vilket jag opererats för många gånger. Detta har gjort att jag under min uppxäxt ofta varit osäker på mig själv och mitt utseende. Jag har alltid kännt mig tvungen att hela tiden vara glad och positiv för att inte bli ett 'offer'. Nu har jag dock lärt mig att leva med min LKG och jag inser såklart att jag är bra som jag är, oavsett hur jag ser ut. Men trots detta är det en operation till som jag vill och ska göra, och det är näsan. Den operationen är inplanerad till våren/sommaren 2011 och den gör jag inte för att jag bryr mig om vad folk tycker och tänker om mig nu, utan för att jag bryr mig om vad jag själv känner då jag ser mig i spegeln. Finns det något som jag kan förbättra med hjälp av en operation så gör jag det. Det handlar alltså om mig själv, och inte om hur jag uppfattas av andra, som jag fram tills för bara några år sen var så himla brydd om.

Idag bor jag i ett hus på Annelund med min underbara sambo Tobias som jag varit tillsammans med i 3,5 år. Innan vi flyttade hit bodde vi i ett par olika lägenheter, men vi insåg ganska fort att vi gärna ville ha hus, vilket vi nu då alltså har. Efter en hel sommars renovering har vi nu ett underbar hem att dela med varandra.

I tisdags påbörjade jag en ny anställning på Swedbank, det känns riktigt roligt och jag är så glad att jag efter mina tre arbetslösa månader lyckades få mig ett bra jobb. Jag blir väldigt lätt rastlös så att bara gå hemma om dagarna är verkligen inget för mig. Jag vill träffa folk och känna att jag gör någon nytta.

Som person är jag oftast väldigt glad och positiv, som jag ju nämnde ovan. Så även fast jag ofta mått dåligt över mitt "skönhetsfel" så skulle jag aldrig i världen vilja födas utan det då det format mig till den jag är idag. För idag är jag en snäll och givmild person som alltid har nära till skratt och som i och med det också har många vänner. Jag försöker att aldrig dömma någon på förhand och är alltid villig att ge folk en andra chans. Bland mina vänner är jag nog den man vänder sig till om man behöver tips och råd, eller bara någon som lyssnar på en. Jag vågar vara ärlig och inte bara säga det som folk vill höra. I och med detta kan jag nog ibland råka trampa någon på tårna, men det är aldrig med mening. Min brutala ärlighet och förmåga att ofta prata först och tänka sen har nog sårat många genom årens gång, men det har nog i det flesta fall uppskattats i slutändan.


Förutom allt jag skrivit ovan så är jag också en fantastisk bra bloggare med flera uppdateringar varje dag, en verklig förebild för resten av bloggsveige, eller hur var det nu igen?! ;)


SOM ALLA ANDRA BLOGGARE

Varannan bloggare har väl gjort detta nu, eller iaf börjat med det. Så jag tänkte göra samma sak. Tanken är att blogga om ett speciellt ämne varje dag i en månad. Gissar att det kommer ta längre än en månad för mig då jag nog kommer glömma bort att skriva vissa dagar, men jag tänkte börja idag. Listan ser ut såhär:

01 – Om mig
02 – Min första kärlek
03 – Mina föräldrar
04 – Min önskelista
05 – Vad är kärlek
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Syftet är att ni ska få lära känna mig lite bättre.